Teamcoaching

Als wij zien hoe groots wij zijn, zien we ook de grootsheid in anderen. Sterke leiders vormen samen sterke teams en sterke organisaties. Samen ambitieus, succesvol én samen genieten.

Leiders, bewust van hun missie én hun overtuigingen, komen samen en delen hun inzichten met elkaar. Bewust van het aanwezig potentieel in het team, deelt ieder hoe benutting van het (eigen) potentieel door het eigen denken versterkt en gesaboteerd wordt. Als het team verantwoordelijkheid neemt voor het gemeenschappelijk potentieel, betekent dit zichzelf en de omgeving helemaal zien. Het betekent voorbij ‘de maskers’ kijken, voorbij het gedrag. Oog hebben voor de ware intentie die erachter zit. Zo wordt verbinding en onderlinge vertrouwen hersteld, daar waar die verbroken was. Verbetering van communicatie en samenwerking zijn een logisch gevolg.

De enige manier om te weten te komen hoe dit werkt, is om het zelf te ervaren. Voor mij is het inmiddels een zekerheid en toch voelt het steeds weer als een klein wonder. Er hoeft op dat moment even niets meer opgelost te worden, hoe groot uitdagingen en problemen onderling ook lijken te zijn. Hoe we dit vervolgens in de praktijk borgen is de volgende stap…